Prefață

Este destul de neobișnuit să găsești o carte care să schimbe viața omului, însă este mult mai extraordinar să întâlnești o lucrare care are potențialul de a produce un impact asupra istoriei umane.

Acum aproape patruzeci de ani, înainte să existe o mișcare pentru protecția mediului, o femeie curajoasă a scris o carte foarte provocatoare și controversată, care a schimbat cursul istoriei. Cartea Primăvara tăcută a lui Rachel Carson a produs o conștiență globală privind pericolele poluării de mediu și a stârnit o reacție activistă care dăinuie și în zilele noastre. Fiind printre primii care să declare public faptul că utilizarea pesticidelor și a substanțelor chimice este o amenințare la adresa întregii vieți, Carson a fost ridiculizată și umilită la început, chiar și de mulți dintre semenii săi, dar a fost în final considerată ca fiind una dintre cele mai importante voci ale secolului al XX-lea. Primăvara tăcută încă este considerată de majoritatea ca fiind piatra de temelie a ecologismului.

Astăzi, înainte să predomine conștiența publică a unei incursiuni extraterestre în desfășurare în rândurile noastre, un om la fel de curajos—un învățător spiritual ascuns până acum—iese în față cu un comunicat extraordinar și îngrijorător de dincolo de sfera noastră planetară. Cu Aliații Umanității, Marshall Vian Summers este primul lider spiritual al timpurilor noastre care să declare fără echivoc faptul că prezența nepoftită și acțiunile clandestine ale „vizitatorilor” noștri extratereștri constituie o amenințare profundă la adresa libertății umane.

Deși la început, ca și Carson, Summers cu siguranță va fi întâmpinat cu batjocură și discreditare, el ar putea fi recunoscut în final ca fiind una dintre cele mai importante voci din lume în domeniul informațiilor privind viața extraterestră, în domeniul spiritualității umane și în domeniul evoluției conștiinței. În același mod, Aliații Umanității s-ar putea dovedi a fi de o importanță crucială în asigurarea însuși viitorului speciei noastre—nu numai trezindu-ne la încercările profunde ale unei invazii extraterestre tăcute, ci, de asemenea, stârnind o mișcare de împotrivire și de împuternicire fără precedent.

Deși împrejurările privind originea acestui material extrem de controversat ar putea fi problematice pentru unele persoane, perspectiva pe care o reprezintă și mesajul urgent pe care îl transmite ne cer cea mai profundă luare de seamă și cel mai hotărât răspuns. Aici suntem cu toții mult prea plauzibil confruntați cu declarația potrivit căreia apariția tot mai frecventă a OZN-urilor și a altor fenomene corelate evidențiază nimic altceva decât o intervenție subtilă și fără opoziție până în prezent, din partea unor forțe extraterestre care caută să exploateze resursele Pământului numai în interesul lor.

Cum răspundem adecvat la o afirmație atât de îngrijorătoare și revoltătoare? S-o ignorăm și s-o respingem de la bun început, așa cum au făcut mulți detractori ai lui Carson? Sau să cercetăm și să încercăm să înțelegem ce ni se oferă aici de fapt?

Dacă alegem să cercetăm și să înțelegem, iată ce vom găsi: O revizuire profundă a deceniilor recente de cercetare globală privind activitatea OZN și alte fenomene aparent extraterestre (de exemplu răpirile și implanturile extraterestre, mutilarea animalelor, chiar și „posedarea” psihologică) aduce dovezi ample în favoarea perspectivei aliaților; într-adevăr, informațiile conținute în discursurile aliaților clarifică în mod uimitor problemele care i-au încurcat pe cercetători ani de zile, clarificând multe dovezi misterioase dar persistente.

Odată ce am cercetat aceste chestiuni și ne-am convins în privința faptului că mesajul aliaților nu este numai plauzibil, ci și convingător, ce urmează? Aprecierile noastre vor duce inevitabil la concluzia de necontestat a faptului că situația noastră dificilă de astăzi are paralele profunde cu incursiunea „civilizației” europene în America, începând cu secolul al XV-lea, când popoarele indigene nu au putut să înțeleagă și să răspundă adecvat la complexitatea și primejdia forțelor care le vizitau meleagurile. „Vizitatorii” veniseră în numele lui Dumnezeu, demonstrând o tehnologie impresionantă și pretindeau că oferă un mod de viață mai avansat și mai civilizat. (Este important de notat faptul că invadatorii europeni nu erau „Diavolul în carne și oase”, ci doar oportuniști, lăsând în urma lor drept moștenire o devastare neintenționată.)

Iată ideea: încălcarea radicală și la scară largă a libertăților fundamentale pe care nativii americani au experimentat-o ulterior – incluzând decimarea rapidă a populației lor – nu este numai o tragedie umană monumentală, ci și o lecție demonstrativă puternică pentru situația noastră actuală. De data aceasta, suntem cu toții poporul nativ al acestei singure lumi, iar dacă nu putem să mobilizăm la nivel colectiv un răspuns mai creativ și mai unificat, am putea suferi aceeași soartă. Aceasta este întocmai realizarea pe care Aliații Umanității o precipită.

Însă, aceasta este o carte care poate schimba viețile oamenilor, căci activează o chemare lăuntrică adâncă ce ne amintește de scopul pentru care suntem în viață în acest moment din istoria umană și ne pune față în față cu nimic mai puțin decât cu destinul nostru. Aici suntem confruntați cu cea mai inconfortabilă realizare dintre toate: Însuși viitorul umanității ar putea depinde de modul în care răspundem la acest mesaj.

Cu toate că Aliații Umanității este o carte plină de învățăminte profunde, nu există incitări la frică sau la perspective sumbre în ea. În schimb, mesajul aduce speranță extraordinară în ceea ce este acum o situație foarte periculoasă și foarte dificilă. Intenția evidentă este de a păstra și a-i da putere libertății umane și de a stârni un răspuns personal și colectiv la intervenția străină.

În mod corespunzător, chiar Rachel Carson a identificat odată în spirit profetic însăși problema care ne împiedică abilitatea de a răspunde la această criză actuală: „noi încă nu am ajuns suficient de maturi,” a spus ea, „pentru a ne gândi la noi ca fiind doar o parte infimă dintr-un univers vast și incredibil.” În mod clar, de multă vreme avem nevoie de o nouă înțelegere despre noi înșine, despre locul nostru în cosmos și despre viața din Marea Comunitate (universul fizic și spiritual mai extins în care ne facem acum apariția). Din fericire, Aliații Umanității reprezintă o poartă către un ansamblu de învățături și practici spirituale surprinzător de substanțiale, care promite să inspire gradul necesar de maturitate a speciei prin intermediul unei perspective care nu are rădăcini în origini pământești sau antropocentrice, ci în tradiții mai vechi, mai profunde și mai universale.

În cele din urmă, mesajul din Aliații Umanității contestă aproape toate noțiunile noastre fundamentale legate de realitate, oferindu-ne simultan cea mai mare oportunitate pentru progres și cea mai mare provocare pentru supraviețuire. În vreme ce criza actuală ne amenință autodeterminarea ca specie, aceasta ar putea oferi, de asemenea, o temelie cu adevărat necesară în baza căreia să aducem unitate în rasa umană – un lucru aproape imposibil fără acest context mai larg. Prin perspectiva oferită în cartea Aliații Umanității și prin volumul mai cuprinzător de învățături reprezentate de Summers, ne sunt date atât imperativul, cât și inspirația de a ne uni într-o înțelegere mai profundă pentru a servi continua evoluție a umanității.

În raportul său pentru recenzia celor de la Time Magazine privind cele mai influente o sută de voci ale secolului al XX-lea, Peter Matthiessen a scris despre Rachel Carson, „Înainte să existe o mișcare pentru protecția mediului, a fost o singură femeie curajoasă și cartea ei foarte curajoasă.” În câțiva ani, am putea spune același lucru despre Marshall Vian Summers: înainte să existe o mișcare umană pentru libertate care să se împotrivească Intervenției extraterestre, a fost un singur bărbat curajos și mesajul său foarte curajos, Aliații Umanității. De această dată, fie ca răspunsul nostru să aibă loc mai rapid, mai hotărât și mai unit.

— Michael Brownlee
Jurnalist